Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 26 oktober 2016

Pixu on taas kiva ratsastaa!

Pixu on kyllä nyt onneksi ollut taas kiva ratsastaa! Maanantaina juoksutin sen ensin pari kierrosta molempiin suuntiin varmuuden vuoksi, kun en ollut yli viikkoon ollut selässä, ja viime kerralla se ei ollut ihan niin kiva ;)
Mutta hyvin se sitten käyttäytyi, olen nyt vaan yrittänyt ratsastaa sen mahdollisimman rennoksi ja kivaksi vaan, en vaatinut oikeastaan mitään muuta kun, että sen pitää pidentää ylälinjaa, hakea tukea mahdollisimman edessä nenän kanssa ( Pixu on just tyypillinen sellainen hevonen joka helposti vain "katkeaa" niskasta ja pakenee kuolaimen taakse, varsinkin laukassa)ja olla suora ja rento ja taipua kaarteissa! Eli täysin back to basics :P mutta mun mielestä ei kannata siitä lähteä eteenpäin tekemään mitään muuta ennen kuin nuo asiat ovat hallinnassa. Pixu kun se jännittyy ja stressaantuu niin siihen ei voi mitenkään silloin enää vaikuttaa! Sen pitää olla rento ja vastaanottavainen :)
Eilen jatkoin sitten samalla tavalla, ja tänään kun Cia tuli meitä vähän kuvaamaan, päätin laittaa taas kanget pitkästä aikaa päälle, jotta se sais niihin taas vaan totutella. Maneesissa verkkasin sen ensin vaan rennoksi ja pehmeäksi, ja sitten ulkona kun otettiin vähän kuvia, pystyin kokoamaan sitä vähän enemmän jo, koska olin saanut sen ensin hyvin verkattua niin, että se oli rento ja tyytyväinen! Vähän ollaan saatu ottaa pari askelta taas taaksepäin koska sillä nyt sitten oli se reilu viikko lomaa ja ennen sitä meillä meni vähän sukset ristiin, mutta se nyt todennäköisesti oli siitä kiimasta, koska nyt se on ollut ihan eri hevonen taas, tosi kiva ja yhteistyöhaluinen! Vähän sitä vielä häiritsee se niska oikeassa kierroksessa ja se vähän vänkää sitä ylös alas välillä, mutta siinä kun on vanha vamma niin varmasti menee vielä hetki ennenkuin se uskaltaa täysin siinä rentoutua!

Tässä vielä teille video, ihan itse olen sen tehnyt :D Huomasin nyt vasta, että se teksti minkä piti tulla alkuun tulee jossain keskellä videota :P noh, antakaa mulle anteeksi, tämä oli ensimmäinen kerta kun tein tämmöisen videon, toivottavasti tykkäätte! Voisin tehdä vielä samanlaisen videon missä näkee vähän, että mistä me ollaan oikeasti lähdetty Pixun kanssa! Tässä meni niin kauan niin ehkä sitten vloppuna ;) Tässä tosiaan vaan hölkkää enimmäkseen, en yhtään yritä pyytää siltä mitään muuta kuin vaan, että se on rento niskasta ja hakee eteenpäin rentona :) vähän vastalaukkakaaria, teen näitä usein verkassa, ja sitten vähän pohkeenväistöjä, ja isoja ympyröitä. Very basic ;)Hilton ei yhtään viihdy lomailijana, se huutaa epätoivoisesti mun perään koko ajan ja on tosi surullisen näköinen kun mä menen toisella hevosella ratsastamaan ;( olen yrittänyt selästäpäin ratsastaa ja tehdä käynnissä vähän hommia, mutta onhan se silti tylsää ja kyllähän siinä tulee kerättyä sitä ylimääräistä energiaa silti :(
fredag 21 oktober 2016

Huolto-perjantai

Tänään vierähti taas kerran koko päivä tallilla, miten voi olla mahdollista?! Mullahan pitäisi nyt olla lomaa jotta voin ottaa vähän rennommin.. niin vissiin :PNo mutta tänään oli hevosilla ensin kengitys, jonka jälkeen sitten meillä kävi eläinlääkäri joka raspasi ja ultrattiin Hiltonin vasen etunen. Pixulla ei nyt sitten ollutkaan niin pahoja piikkejä, ei mitään mikä olisi tehnyt mitään haavoja suuhun tai muuten ärsyttäisi. Oikealla puolella oli kyllä huomattavasti enemmän, mutta ell ei uskonut, että se voisi olla syy siihen miksi Pixu on ollut vähän hankala viime aikoina. Syy on todennäköisemmin ollut paha kiima :P Syksyn viimeinen kiima on ilmeisesti se kaikista pahin, ja nyt olen sitten senkin saanut huomata! :D LIFE WITH A MARE... Mihin mä olen oikeen ryhtynyt?

Nyt sen kiiman kaiken järjen mukaan pitäisi olla jo ohi, jos siitä on reilu viikko kun se oli pahimmillaan. No, maanantaina kiipeän sitten selkään, niin saa nähdä. Vähän kyllä jännittää jo, toivottavasti mulla on se ihana kiva tamma silloin allani, eikä se hirveä monsteri "älä-koske-muhun-mä kuolen-paniikkiin"- heppa :P no vitsi vitsi, mutta on se kyllä niin, että tuolla moodilla kun tamma on niin en usko, että kannattaa hirveästi yrittää siinä ratsastella sitä läpi! Ehkä parempi vaan juoksuttaa se ne päivät kun on pahimmat kiimat. Sehän voi oikeasti olla, että sillä on ristiselkä kipeä? Mun täytyy kyllä ehdottomasti perehtyä tähän tamma-asiaan lisää, ja kuulisin mielellään teiltä lukijoiltakin, että mitä kokemuksia teillä on tammoista ja miten ne reagoivat jne? :)


(C) Taru Arola


Hiltonin jalka onneksi nyt tsekattiin! Nyt mä olen hirveän huono näissä termeissä, mutta sillä on pieni vaurio siinä "tukijänteessä" joka menee niitten isompien jänteitten vieressä(?) jos nyt oikeen ymmärsin.. Kuitenkin sellainen jänne jota monen mielestä ei edes tarvitsisi olla siellä, mutta jos ei sitä ole, tai se on vaurioutunut, niin pidemmän päälle se johtaa siihen, että nuo isommat jänteet vaurioutuvat, ja sitten meillä on jo iso ongelma! Nyt Hilton joutuu tämän takia pienelle syyslomalle, kävelytän sitä 4 viikkoa ja kylmään etusta. Sitten pitäisi olla sillä jo kunnossa, ei pitäisi vaatia muita toimenpiteitä.

Olen kyllä niin iloinen, että tämä katsottiin heti huolellisesti läpi, ennen kuin tästä olisi ehtinyt kuoriutua oikeasti ongelma! Hiltonhan ei ole ep, eikä se näy liikkumisessa, mutta se pikkasen aristaa sitä kohtaa, ja näkee kun se seisoo käytävällä, että se yrittää vähän ottaa painoa pois vasemmasta etujalasta. Pitää kyllä olla tarkkana hevosten kanssa, ja mieluummin tarkistaa asiat  kerran liikaa kuin olla tarkistamatta! Ei olisi ollut kiva jos parin kk:n päästä olis jänne paukahtanut ja Hilton olisi joutunut ehkä 6 kk:n saikulle..

Jos kuvaaja tunnistaa itsensä niin ilmoita, mä en enää löytänyt tätä tietoa. kuva sen verran hieno, että pakko oli laittaa silti näytille ;)Tänään pitäisi vielä pakata laukku, huomenna suunnataan kavereitten kanssa Helsinkiin ja sitten eletään Porsche Horse Show:n kuplassa lauantai-sunnuntai! Mut voi tulla tapaamaan Ladies Nightiin Brewers Streetille lauantaina 17:30-18:30. Tulkaa ihmeessä moikkaamaan :)

onsdag 19 oktober 2016

Kaikelle löytyy syy!

Maanantaina kävi meidän hieroja taas katsomassa sekä Pixun, että Hiltonin läpi. Hilton ei enää ollut vasemmalta puolelta kireä lihaksisosta, trikkereitä oli kuitenkin vielä vasemmalla puolella, mutta ei oikealla, joten se hoidettiin akupunktiolla. Vasen etunen oli parempi, mutta ihan pientä aristusta siinä oli.Olen nyt hoidon jälkeen ratsastanut Hiltonia kevyeesti, en tehnyt mitään kokoamisia tai mitään erityisempää, vaan suoraan eteen ja isoja ympyröitä aika reippaassa isossa ravissa ja laukassa, jotta se vaan venyttäisi ja pysyisi vetreänä. Se tuntuu nyt muuten tosi paljon paremmalta, mutta nyt olen huomannut, että se ei yhtään halua ottaa tukea vasempaan ohjaan? Mä teen silloin helposti sen, että mun vasen käsi lähtee vetämään taakse, mutta nyt olen ollut tosi tarkka siinä, että pidän kädet ihan vierekkäin ja vaan odotan kunnes se ottaa tukea vasemmasta. Ohja yleensä roikkuu ihan tyhjänä tässä hetken kunnes se tulee siihen tuelle..

Muutenkin se on vähän semmoinen, ettei oikeen haluais mennä jalasta eteen eikä haluais ottaa tukea edestä, vaan vähän pakenee tyhjäksi kuolaimen taakse. Tätä se on kyllä aina tehnyt alussa, mutta nyt kun olen itse ollut niin tarkkaavainen ja skarppina siitä, että itse olen siellä selässä hyvin, niin huomaan että jos mä vaan odotan, että se ottaa sen tuen edestä, niin siinä kestää hetki, ja ensin haluaa mennä vähän tyhjänä, mutta laukan jälkeen se aina hakee jo tukea tosi hyvin siellä enemmän "edessä", eli ei painu taakse nenän kanssa. Tämän kanssa pitää olla tosi tarkkana, ettei vahingossa lähde vetämään hevosta taaksepäin edestä jos se on tyhjä, vaan silloin pitää vaan ratsastaa se jalasta eteen kohti kättä! Ei ikinä kädestä taakse jotta saa sen tuen. Tässä yritän nyt olla Hiltonin kanssa todella tarkka!
Perjantaina meille tulee eläinlääkäri joka raspaa, sekä katsoo Hiltonin etusen. Toivotaan, että sitten löytyisi syy, voihan se olla, että se on tyhjä vasemmalta myös sen takia jos suussa on jotain piikkejä? Oi kun noista tietäisi! Tai sit se on vaan minä joka olen nyt skarpimpi siellä selässä ja olen antanut sen mennä tyhjänä tähän asti :DPixun kanssa todettiin, että sillä on todennäköisesti piikit hampaissa, koska lihaksistossa ei ollut mitään kummempaa, nyt se oli kyllä vähän kireempi niskasta kuin viikko sitten, mutta johtunee siitä, että se on protestoinut niin kovasti kättä.. Se raspattiin tuossa helmikuussa ja silloin oli jonkin verran piikkejä, joten nyt on hyvä aika taas katsoa suu! Toinen vaihtoehtohan olisi paha kiima, mutta jotenkin uskon enemmän siihen, että sen suussa on jotain, siltä se jotenkin vähän tuntuu selkäänkin.

Joten Pixua olen nyt vaan juoksuttanut, ja itse asiassa päässyt työstämään sitä todella hyvin liinassa! Sen on ollut todella hankalaa koota laukkaa kun istuu selässä, se laukka askel jotenkin "katkeaa" eikä se oikeen tuntunut ymmärtävän että takajalat voi tulla sinne syvälle rungon alle :P mutta nyt kun se sai liinassa itse vähän miettiä asiaa (otin sen pienemmälle ympyrälle missä se automaattisesti otti takaosan tosi hienosti alle) ilman ratsastajan painoa, niin kas kuinka hienosti neiti kokosi itseään! Joten jotian hyöty tästäkin viikosta kun voin näin hyvin työstää sitä liinassa! Liinassa se myös vähän protestoi ensin oikealle taivutusta mutta rentoutui kylllä siihen sitten hetken päästä. Pidän nyt turparemmia TODELLLA löysällä, ja samoten sivuohjatkin. Vaikka pidän ne kyllä muutenkin aika löysällä, mutta nyt yritän olla todella varovainen ettei vaan kiristä sitten mistään jos on suu vähän kipeä!

Perjantaina ollaan sitten taas vähän fiksumpia, toivon mukaan :)

Jos muuten kiinnostaa Charles Owen ayr8 kypärä, niin mun kisakypärä on myynnissä, tämä ei sittenkään ollut minulle sopiva :/ koko on 58, tummansininen, ei ole montaa kertaa käytetty! Lisätietoja soffi1986@hotmail.com

tisdag 18 oktober 2016

Lippuarvonta Porsche Horse Show:hun!

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Porsche Horse Show:n kanssa)

No niin, nyt on mahdollisuus voittaa lippupaketti (2 lippua) launtain kansainväliseen iltanäytökseen! 
Osallistut näin:

* Kommentoi alle, mitä eniten toivot näkeväsi Porsche Horse Show:ssa
* Kirjoita oma nimesi ja s-postiosoitteesi vastauksen mukaan
* viimeistään 20.10 klo 22:00!


Onnea arvontaan! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!


måndag 17 oktober 2016

Nipsun valmennus viime viikolla

Miten voi olla, että kun lopettaa yhden 8-tunnin työpaikan, niin silti mun aika ei ole riittänyt viime viikolla kirjoittamaan treeneistä postausta? :P Nipsu oli täällä keskiviikon ja torstain, ja sitten mulla olikin päivät täynnä loppuviikon ratsutuksien yms kanssa. No ei saa valittaa, on kivaa kun on tekemistä ;) tämän viikon ajattelin yrittää ottaa vähän rauhallisemmin, mutta mulla on 4 ratsastettavaa hevosta joka päivä, niin kyllä siihen vaan menee aikaa!

Tammikuussa Keisarinmäellä :) Tänä talvena ajattelin vain itse ratsastaa hevosillani, ja yrittää itse päästä valmentautumaan mahdollisimman paljon! Tänä vuonna en päässyt melkeen ollenkaan itse valmentautumaan, ja kyllä sen huomaa heti omassa ratsastamisessa. Nyt kun työt loppui, on heti ollut ihan eri tavalla keskittyminen myös omassa ratsastamisessa, ja ratsastan heti paljon paremmin kun olen tarkka ja koko ajan ajattelen mitä teen!


Jos aloitetaan maantantain hierontapäivästä, niin Hilton olikin jumissa koko vasemmasta puolesta. Hieroja tuntee hevosen 5 vuotta jo, käy kerrran kk:ssa hoitamassa, eikä Hiltonilla ikinä ole ollut toispuoleisia kireyksiä, joten lähti sitten tutkimaan tätä tarkemmin. Se pikkasen aristi vasenta etusen jännettä, ja siinä oli tosi lievästi nestettä, ehkä jokin tulehdus tulossa tai ylirasitus? jonka takia on sitten kiristänyt vasenta puoltaan? No enhän mä sitten tietenkään voinut seuraavana päivänä lähteä Markon valmennukseen, tai Ainon kisoihin vloppuna, joten ne jäi sitten heti suunnitelmista pois. Kävelytin Hiltonia sitten perjantaihin asti, ja ratsastin vloppuna. Tuntui nyt todella hyvältä! Olin tuntenut että se jostain vähän kinnaa, jotain pientä epänormaalisuutta, ei mitään epäpuhtautta, mutta ehkä se, että se oli vähän jumissa. No nyt ei ollut enää sen tuntuinen kun ratsastin vaan todella hyvä ja letkeä. Tänään hieroja tulee uudestaan sen katsomaan, ja ajattelin vielä käydä tuon jalan ultraamassa just in case.

Maneesissa kuvaaminen kun ulkona on pimeää, on aikamoinen mission impossible mun vanhalla kameralla :PPixu sitten sai viime maanantaina kaulan aivan läpikotaisin hierottua, vielä oli pikkasen jäykkyyttä oikealla puolella, mutta selvästi parempi jo kuin viime kerralla! Sai kehuja, että on todella hyvin saanut lihaksia selkään ja pyllylle ;) Veikattiin, että kaulalihas lähtee kehittymään varmaan viimeistään silloin, kun saa sen jumin täysin sieltä pois. Siellähän on joku vanha vamma. En sitten tiedä, kipeytyikö se tuosta kaulalihaksen hieronnasta, onko sillä kiima, pitääkö hampaat raspata, vai mikä, mutta se on koko viime viikon ollut ihan järkyttävän hankala ratsastaa! En saa koskea pohkeilla kun se jännittyy siitä ihan samalla tavalla mitä teki alkuvuodesta kun se tuli, en voi asettaa tai taivuttaa sitä oikealle ollenkaan, se dramatisoi kaiken ja pienestäkin avusta saa semmosen "kohtauksen", että "apua apua, älä vaan koske muhun". Joten valmennuskaan ei ehkä mennyt ihan nappiin, vähän saatiin harjoiteltua siirtymisiä, vasempaan kierrokseen kun ratsastaa niin se on ollut ihan ok, joten harjoiteltiin siirtymisiä niin, että sen pitäisi nyt myös ymmärtää, että pohje voi olla myös kokoava ( eli kun laitan pohkeen kiinni, sen pitäisi ottaa takajalat alle, eikä aina vain pompahtaa täysillä eteen). Näitä pitäisi nyt seuraavaksi harjoitella.


Mutta mua kyllä huolestuttaa nyt tuo, että Pixu on mennyt tuommoiseksi, jostainhan tuo johtuu, se on ollut niin älyttömän hyvä nyt niin pitkään, ja sitten yhtäkkiä heittäytyy tommoiseksi... No, tänään hieroja sen katsoo, onko lihakset kipeät, sitten seuraavaksi katson hampaat, ja kolmas vaihtoehto on ehkä sitten kiima? Ajattelin nyt pistää sen liinaan vaan jotta saisin sen juoksutettua mahdollisimman rennoksi, nyt ainakin 3 päivää, ja torstaina sitten yrittää taas ratsastaa.

Olishan se helppoa jos hevoset vaan osaisivat kertoa, että mikä mättää? mutta kun aina pitää arvailla ja miettiä, eikä aina heti osu oikeaan. Ainakin mä sen olen oppinut, että aina noihin löytyy syy, eikä se hevonen ikinä ole huono tai hankala vaan ollakseen "ärsyttävä" tai koska sitä ei huvita, jne. Kerron lisää kun ollaan saatu selvitettyä asiaa enemmän :)


lördag 8 oktober 2016

Mä tein sen!Vuoden auskultointi Pohjanmaan käräjäoikeudessa on suoritettu loppuun, perjantaina 30.9 oli minun viimeinen päivä töissä, ja sain sitten päivän päätteeksi käväistä Vaasan hovioikeuden kautta jättämässä Varatuomari-tittelin hakemuksen! Aika mieletöntä, olen kyllä todella ylpeä tästä saavutuksestani! On ollut todella rankka vuosi, mutta samalla olen oppinut ihan älyttömän paljon! Olen saanut tehdä hommia tuomarina, ja se on kyllä opettanut ja kasvattanut mua juristina, ja ihmisenä, todella paljon. Oli kyllä tosi ikävää jättää niin kiva työpaikka, mutta nyt on katse tulevaan ja nyt pitää asettaa uusia haasteita eteen ja tavoitella uusia unelmia.

Nyt ajattelin pitää lokakuun ihan vaan lomaa, tai mun aivot saa pitää lomaa, mutta heppahommia teen sitten entistä enemmän ;) Meidän tallimestari on parin viikon lomalla joten lupasin sitten, että voin tehdä 3 päivää viikossa tallihommat. Olen tällä viikolla siivonnut yhteensä 72 karsinaa ( 24 per päivä ja 3 päivää), saman verran vienyt hevosia ulos ja hakenut sisälle, ja ruokkinut! On kyllä tehnyt tosi hyvää vaan tehdä jotain fyysistä ulkohommaa kun on vuoden vaan istunut sisällä ja joutunut käyttämään aivoja vähän enemmän :P Olen oikeen nauttinut tallihommista, eikä se edes ollut niin raskasta mitä mä kuvittelin? Olen kyllä ollut päivän päätteeksi aika väsynyt, mutta tuon lisäksi olenkin myös ratsastanut 2-3 hevosta. Omasta tallista haaveilevalle tämä on ollut tosi hyvä tulikoe ;P

On varmasti oikeen terveellistä, että mun elämässä on niin suuret kontrastit, juristin hommat, ja sitten heppahommat. Näitä kun voisi yhdistää ja tehdä sopivasti molempia, niin olisi aika täydellinen balanssi elämässä :) mä en osaa istua paikallani kokonaista päivää, mutta toisaalta en ehkä jaksais joka päivä aamusta iltaan tehdä hevoshommiakaan, mutta nuo kun saisi yhdistettyä niin olis aika hyvä! Haaveena on perustaa oma lakitoimisto, sitä eteen täytyy nyt vaan hankkia vielä lisää kokemusta. Sitten voisin ehkä tulevaisuudessa yhdistää ratsutukset, valmennukset, oman kilpailu-uran, sekä juristin hommat, sopivalla tavalla.

Hepoille kuuluu hyvää, Hilton on kasvattanut kunnon nallekarvan jo, mun pitäisi lähettää terät teroitettavaksi nyt vaan jotta saisin sen klipattua, varsinkin jos meinaan lähteä kisoihin 16.10 :P Pixu oli todella mahtava viime viikolla ja sai todella paljon ahaa-elämyksiä ja pääsin oikeen siihen käsiksi, mutta tällä viikolla se oli sitten väsynyt kropastaan eikä oikeen jaksanut keskittyä. silloin on parasta antaa sen vaan olla pari päivää jotta se saa palautua. Pixu ei ole ikinä ollut huono ratsastaa muuten kun silloin kun se on kropastaan väsynyt. Se pääsi hyppäämään torstaina, mikä sekin tekee hyvää, saa vähän irrotella ;) ja nyt loppuviikon se saa pitää lomaa, tänään juoksutusta.

Ensi viikolla meillä on valmennusta tiedossa, tiistaina menen Hiltonilla Marko Björsin valmennukseen, ja ke-to Pixulla Nipsun valmennukseen :) jaksotin treenit nyt näin, koska jos lähdetään Ainon kisoihin vloppuna, Hiltonin täytyy saada ladata akkuja kunnolla ;)


Nyt on ollut aivan mielettömän mahtava syksy, aurinko paistaa joka päivä melkeen :)ESS Stockholmin syysmallisto on täällä!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Equestrian Stockholmin kanssa!


Oi, nämä Equestrian Stockholmin tuotteet ovat vain niin mielettömiä! Syysmallisto on nyt täällä, ja omaksi suosikiksi nousi tämä aivan ihana syystakki! Takin hinta on 185 euroa, ja sen voi tilata täältä.

Nyt kannattaa myös hyödyntää kampanja 10-16.10, koodilla SOPHIA saatte jopa 15% alennuksen Equestrian Stockholmin koko valikoimasta! Eli tälle takille jäisi hintaa vain vähän alle 160 euroa :)
Takki olikin yksi lempituotteistani ikinä Equestrian Stockholmilta, se on todella kevyt, mutta silti lämmin, istuu hyvin, on kivan vartalonmyötäinen malli, ja tätä takkia voi käyttää sitten talvellakin paksumman untuvatakin alla, kun se on niin kevyt ja istuva! Minulla on koko S tässä takissa, yleensä olen valinnut XS koon ESS:n tuotteissa, mutta takeissa S on parempi, niin mahtuu sitten vaikka paksumpikin paita alle :)

Hilton oli komean näköinen Burgundy-värisessä huovassa (hinta 85 eur) ja pinteleissä ( hinta 58 eur), missä burgundy-väriset tarrat:


Hilton on jo kasvattanut aikamoisen nallekarhukarvan, pitänee klipata :P

Tästä näkee kuinka hyvin takkikin istuu :)Aina tuntuu joulu-aatolta kun ESS:ltä saapuu paketti < 3

Muita ihania syysuutuuksia oli esimerkiksi tämä ihana No Boundaries champagne huopa:

Huovan löydätte täältä 


Kannattaa nyt hyödyntää tuo kampanja ensi viikolla ja tilata kotiin upeita syysuutuuksia, tässä olikin vain pieni esimerkki koko valikoimasta, käykää tutustumassa http://equestrianstockholm.fi/ :) Itse olen kyllä ollut äärimmäisen tyytyväinen näihin kaikkiin tuotteisiin, on kyllä ilo ja kunnia, että saan olla osa Equestrian Stockholmin tiimiä!